Història de l'Associació Bàsquet Badalona

La història de la nostra entitat comença amb la coincidència de criteris d’unes persones amb una contrastada experiència i valia, representatives de Clubs i Entitats molt arrelades en el mon del bàsquet, amb la idea d’unificar esforços i recursos per treballar junts en pro del bàsquet de la nostra Ciutat.

 

Aquest va ser el punt de partida per que el 11 de Maig del 2005 comencés a caminar l’A.B.B., fruit de l’acord entre les entitats Maristes-Ademar, A.E. Badalonès, A.E. Dosa-Salesians i A.E.E. Col·legi Cultural, i al que també és va afegir el C.B. Bufalà, sent en l’actualitat C. B. BUFALÀ qui dona nom als nostres equips.

 

El projecte és basat inicialment en un primer equip Sènior situat a la màxima categoria possible, segons la capacitat esportiva i econòmica de l’entitat, que en aquells moments es situava a “Copa Catalunya”, un equip format per jugadors dels clubs promotors i de la ciutat. Progressivament s’aniria creant una estructura esportiva que permetés fer una base solida per mantenir equips que representin la filosofia de l’esport base que s’estava iniciant, amb la promoció del bàsquet en els joves, col·laborant en la seva formació humana amb valors que es poden adquirir amb la practica esportiva, amb l’objectiu de treballar per la promoció i dinamització de l’esport base.

 

Respecte al primer equip es van assolir èxits esportius importants, Campions en diverses edicions de la “Copa Badalona”, primers classificats en el campionat de “Copa Catalunya”, i en el segon ascens consecutiu a la categoria “EBA”, el nostre equip va ser el 10ese. classificat de la Lliga Regular, i també va classificar-se per a jugar la “XXIX Final a Quatre Lliga Catalana EBA”. A l’èxit de la capacitat esportiva no li va acompanyar l’econòmic, havent de renunciar primer a la categoria EBA i seguidament a la posterior temporada, a la de Copa Catalunya.

 

Fidels al principi d’esport base i fruit de la tasca portada a terme en tot moment, podem destacar que temporada a temporada hem pogut contar amb equips en totes les categories de Promoció, des de l’Escola de Bàsquet fins a Senior, amb un progressiu increment de nivell competitiu molt important, qüestió que fa valorar molt positivament la feina feta per l’excel·lent equip tècnic.

 

Les activitats s’estan desenvolupant actualment en els pavellons de Països Catalans per als entrenaments dels equips Sènior i Júnior, Montigalà pels entrenaments del preinfantil femení, així com els partits i entrenaments des de l’escola de bàsquet fins al Senior que ho fan al Pavelló Poliesportiu de Bufalà, sota la denominació d'“AB BUFALÀ”.

També fem especial menció a la gestió de l'extraescolar de bàsquet que fem al col·legi Planas i Casals amb l'escola de bàsquet ABB-Planas i Casals, dilluns i dimecres al pati de la mateixa escola.